Kuřecí prsíčka s tvarůžky, paštikou a česnekem

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsíčka (lze použít i krůtí)
1 malá paštika Májka
3 kolečka Olomouckých tvarůžků
lžička hořčice
3 stroužky česneku
provensálské bylinky
sůl
olivový olej
smetana 33% cca 1/2 krabičky

Postup přípravy receptu

  1. Tvarůžky si rozmačkáme vidličkou, přidáme paštiku, rozetřený česnek a lžičku hořčice.

  2. Promícháme.

  3. Do prsíček si nařízneme kapsu, naplníme ji směsí, spíchneme párátky a na povrchu mírně posolíme a poprášíme provensálským kořením.

  4. Takto upravená prsíčka vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme na 200 stupňů cca 30 min.

  5. V polovině pečení maso obrátíme a polijeme výpekem.

  6. Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalejeme smetanou a již otevřené dopékáme do zrůžovění masa-cca 10-15 min.

    Podáváme s opečenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Nevadí, když tvarůžky mírně vytečou. Ve spojení se smetanou je to vynikající dobrůtka.

Recept mi poslala meilem Janatka. Domluvily jsme se, že záleží na tom, kdo ho dříve vloží, ten bude holt první.:-))