
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsíčka (lze použít i krůtí)
- 1 malá paštika Májka
- 3 kolečka Olomouckých tvarůžků
- lžička hořčice
- 3 stroužky česneku
- provensálské bylinky
- sůl
- olivový olej
- smetana 33% cca 1/2 krabičky
Postup přípravy receptu
-
Tvarůžky si rozmačkáme vidličkou, přidáme paštiku, rozetřený česnek a lžičku hořčice.
-
Promícháme.
-
Do prsíček si nařízneme kapsu, naplníme ji směsí, spíchneme párátky a na povrchu mírně posolíme a poprášíme provensálským kořením.
-
Takto upravená prsíčka vložíme do olivovým olejem vymazaného pekáčku. Přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme na 200 stupňů cca 30 min.
-
V polovině pečení maso obrátíme a polijeme výpekem.
-
Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalejeme smetanou a již otevřené dopékáme do zrůžovění masa-cca 10-15 min.
Podáváme s opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Nevadí, když tvarůžky mírně vytečou. Ve spojení se smetanou je to vynikající dobrůtka.
Recept mi poslala meilem Janatka. Domluvily jsme se, že záleží na tom, kdo ho dříve vloží, ten bude holt první.:-))