- reklama -
Suroviny
- 2 kusy kuřecích prsíček s kůží a bez kosti
- 2 šalotky
- 300 g mražených nebo čerstvých hub
- 200 ml smetany
- 3 snítky tymiánu
- 300 ml drůbežího vývaru
- 25 g másla
- olivový olej
- trocha citronové šťávy
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran dozlatava; nejprve opečeme stranu s kůží. Poté je dáme dopéct do rozehřáté trouby na 180°C asi 7-10 minut, (doba pečení záleží na velikosti prsíček, musí zůstat šťavnatá, ale dobře propečená).
-
Šalotky oloupeme, nakrájíme na jemno a na másle s trochou oleje je zpěníme lehce do zlatava, společně s tymiánem.
Přidáme zmrazené houby, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut. Čerstvé houby nejprve orestujeme. -
Nakonec přidáme smetanu, citronovou šťávu, dochutíme solí, pepřem a krátce povaříme.
Prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s houbovou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Kuchař: Miquel