Kuřecí prsíčka pečená na víně

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

kuřecí prsíčka
hořčice
100 g anglické slaniny
1 cibule
cca 2 dcl bílého vína
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu narežeme na kolieska a dáme na dno zapekacej misky potretej olejom.

  2. Porcie mäsa potrieme horčicou a osolíme. Uložíme ich na cibuľu. Navrch uložíme plátok slaniny a všetko zalejeme bielym vínom.

  3. Zakryjeme alobalom a necháne v chlade postát aspoň 1 hod.

  4. Potom zapekáme v rúre pri 180°C cca 45-50 min.

  5. Na záver odkryjeme alobal a necháme slaninku zapiecť.

    Podávame s dusenou ryžou.

Poznámka od kuchařky

Namiesto prsíčiek možno použiť aj kuracie stehná.

Recept mám pravdepodobne z nejakého časopisu, ani netuším, odkiaľ :)))