
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks kuřecí prsní řízky (á 100 – 150 g)
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 1,5 lžíce oleje (zhruba)
- 1/2 menší lžičky hladké mouky
- 2 – 3 stroužky česneku
- 1 dcl kečupu
- 1 dcl červeného vína
- 1 dcl sladké 12% smetany – dala jsem Ramu Cremefine na vaření
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Plátky kuřecích prsou lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Na horkém oleji je po obou stranách opečeme a vyjmeme.
-
Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, malinko osmahneme a zalijeme troškou vody.
-
Přidáme kečup,víno a nakrájenou bazalku.
-
Malou chvíli povaříme, přidáme smetanu, dochutíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
-
Pokud nemusíme mít hodně šťávy, tak uděláme bez mouky a vody. Velmi krátce osmahneme ve výpeku česnek a přidáme jen kečup, víno a smetanu. Já si přidala mouku, máme rádi více šťávy.
-
Jako příloha se hodí rýže, různě upravené brambory, zeleninový salát
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Kuchařka od pana Zdeňka Roubínka
Kuchařka: Merylas