
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 4-6 kuřecích prsních řízků
- 200 g plátkového ementálu 45%
- 125 ml majonézy
- 125 ml zakysané smetany
- 75 g strouhaného parmazánu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku prolisovaný
- hranolky (nebo americké brambory k podávání)
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 190 stupňů. Maso vložte do pekáčku a pokryjte ho plátky sýra.
-
V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, dvě třetiny parmazánu, sůl, pepř a česnek.
-
Směsí zalijte kuře a posypte zbývajícím parmazánem.
-
Pečte asi hodinu, aby bylo maso měkké a sýrová směs bublala.
Poznámka od kuchařky
Recept je z časopisu Albert. Doporučují jako přílohu pečivo nebo rýži. To se mi k tomu moc nehodí a tak jsme udělali hranolky. Bylo to výborné.
Kuchařka: Darja









