Kuřecí prsa zapečená s ementálem

78
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

4-6 kuřecích prsních řízků
200 g plátkového ementálu 45%
125 ml majonézy
125 ml zakysané smetany
75 g strouhaného parmazánu
sůl
čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku prolisovaný
hranolky (nebo americké brambory k podávání)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Maso vložte do pekáčku a pokryjte ho plátky sýra.

  2. V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, dvě třetiny parmazánu, sůl, pepř a česnek.

  3. Směsí zalijte kuře a posypte zbývajícím parmazánem.

  4. Pečte asi hodinu, aby bylo maso měkké a sýrová směs bublala.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Albert. Doporučují jako přílohu pečivo nebo rýži. To se mi k tomu moc nehodí a tak jsme udělali hranolky. Bylo to výborné.