
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 větší kuřecí prsa – rozpůlené na tenčí plátky
- 2 lžičky koření „Pečené kuře“
- 1 lžička bazalky
- 3 lžičky práškového česneku
- 6 lžic kečupu – použila jsem Heinz ostrý
- 2-3 lžíce slunečnicového oleje
- špetka soli
- cca 200 ml smetany na vaření
- petrželka na dochucení na talíři
Postup přípravy receptu
-
Smícháme kečup, koření, (kromě petrželky), 1 lžíci oleje a vytvoříme marinádu.
-
Maso pečlivě obalíme v marinádě a necháme alespoň hodinu odležet.
-
Poté na zbytku oleje osmažíme maso z obou stran, vyjmeme z pánve, do pánve přidáme marinádu a za stálého míchání přilijeme smetanu.
-
Na talíři můžeme maso přelít vytvořenou omáčkou nebo nechat bokem k namáčení. Nakonec mírně posypeme maso a přílohu petrželkou. Podávala jsem s hranolky a červenou cibulkou jako oblohu a kapustičkami.
Kuchařka: Lenka Škulinová