Kuřecí prsa v meruňkovici, s pikantním ovocným přelivem

37
- reklama -

Suroviny
2 porce

450 g kuřecích prs bez kosti a kůže
Na marinádu:
60 ml meruňkové pálenky
3 lžíce chilli sladké omáčky
2 chilli papričky zbavené semínek – nasekané nadrobno
1 meruňka nakrájená na kostičky
1 hrst červeného rybízu
1/2 lžičky mleté skořice
Dále budeme potřebovat:
1 lžíci oleje
plátek másla na smažení
1 lžíci hnědého třtinového cukru
2 lžíce obyčejné vody
1 meruňku nakrájenou na čtvrtky
zbytek marinády
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Do připravené marinády dáme opláchnutá, osušená a na silnější plátky nakrájená prsa. V uzavřené nádobě necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.


    Zobrazit celý recept

  2. Odpočaté plátky masa necháme na rozehřátém tuku orestovat z každé strany po 4 minutách. Odložíme stranou, osolíme a uchováme v teple.

  3. Do výpeku dáme třtinový cukr, promícháme a po chviličce přidáme obyčejnou vodu. Dále přilijeme zbytek marinády s ovocem, přidáme čtvrtky meruňky a 2 minuty na silném plameni provaříme. Přeliv dle potřeby dochutíme. Jako příloha je vhodné bílé pečivo, ale hodí se i celerové, nebo bramborové smažené hranolky.

Poznámka od kuchařky

Manžel dostal jako“úplatek“ za ochotu, pleskačku kvalitní domácí meruňkovice. Hned jsem mu trošku odlila a opět v kuchyni zeexperimentovala. V kombinaci se skořicí, chilli omáčkou a papričkama to vážně nemělo chybu:-)

Prsa můžeme vymněnit za kuřecí stehenní řízky, které jsou šťavnatější, ale ty je pak potřeba před naložením do marinády mírně paličkou na maso naklepat.

Přidávám jeden receptík,který má stejné suroviny: rybíz+meruňku.