Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce oleje
- 1 silnější plátek másla na smažení
- 2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr
- sůl na dochucení
- (alobal na zabalení hotového masa.
- Na marinádu:
- 70 ml bílého vína
- 10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády
- 1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády
- 3/4 lžičky citronového pepře
- 1/4 lžičky sušeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkrojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku citronového pepře, nasypeme do zářezů a stejně tak nasypeme špetku nasekaného rozmarýnu.
-
Z uvedených surovin si umícháme marinádu, vložíme do ní okořeněná prsa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat v lednici marinovat i do druhého dne.
-
Prsa z marinády vytáhneme, lehce osolíme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Poté plamen stáhneme a dopékáme z každé strany přibližně 5 minut. Měkká prsa zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
-
Do výpeku nalijeme zbytek marinády, přidáme nakrájené meruňky a necháme 4 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme, nalijeme na talíř a přidáme odpočaté maso z alobalu.
-
Jako příloha se hodí různě osmažené brambory nebo obyčejný toustový chleba, který proženeme toustovačem a lehce potřeme česnekem.
Poznámka od kuchařky
V tomto už opravdu únavném počasí vymýšlím různé rychlovky, které nazaberou moc času u sporáku. Z dostupných surovin jsem ušudlala marinádu a pochutnali jsme si:-)
Našla jsem tady podobné recepty, které přidávám, ať je z čeho vybírat.