Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády

36
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
1 lžíce oleje
1 silnější plátek másla na smažení
2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr
sůl na dochucení
(alobal na zabalení hotového masa.
Na marinádu:
70 ml bílého vína
10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno
1 lžíce oleje
2 lžíce sladké chilli omáčky
1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády
1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády
3/4 lžičky citronového pepře
1/4 lžičky sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkrojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku citronového pepře, nasypeme do zářezů a stejně tak nasypeme špetku nasekaného rozmarýnu.


    Zobrazit celý recept

  2. Z uvedených surovin si umícháme marinádu, vložíme do ní okořeněná prsa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat v lednici marinovat i do druhého dne.

  3. Prsa z marinády vytáhneme, lehce osolíme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Poté plamen stáhneme a dopékáme z každé strany přibližně 5 minut. Měkká prsa zabalíme do alobalu a uchováme v teple.

  4. Do výpeku nalijeme zbytek marinády, přidáme nakrájené meruňky a necháme 4 minuty provařit. Dle potřeby dochutíme, nalijeme na talíř a přidáme odpočaté maso z alobalu.

  5. Jako příloha se hodí různě osmažené brambory nebo obyčejný toustový chleba, který proženeme toustovačem a lehce potřeme česnekem.

Poznámka od kuchařky

V tomto už opravdu únavném počasí vymýšlím různé rychlovky, které nazaberou moc času u sporáku. Z dostupných surovin jsem ušudlala marinádu a pochutnali jsme si:-)

Našla jsem tady podobné recepty, které přidávám, ať je z čeho vybírat.