
- reklama -
Suroviny
2 velké
- 700 g kuřecích prs
- 100 ml bílého vína
- 2 vejce
- 6 lžic solamylu
- 2 lžíce nadrobno nasekaného libečku
- 2 lžíce krenexu
- 1/4 lžičky barevného pepře (lze vynechat)
- solamyl na obalení
- olej na smažení
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější těstíčko. Dále přidáme libeček, krenex, pepř a vše dobře promícháme.
-
V připraveném těstíčku obalíme nakrájené, nenaklepané plátky masa a necháme alespoň hodinu v lednici odpočinout. Necháme-li přes noc, maso všechny chutě z těstíčka natáhne a bude hezky voňavé.
-
Poté plátky masa obalíme v solamylu a na pánvi s rozehřátým olejem smažíme pozvolna po obou stranách do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Pro zajímavost něco o libečku
http://vitalplus.org/article.php?article=577
Kuchařka: Anna Kocikova