Kuřecí prsa v estragonovo hořčičné omáčce

52
- reklama -

Suroviny
2 porce

cca 350 g kuřecích prsou vykostěných a bez kůže
1 PL dijonské hořčice
snítka čerstvého estragonu
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
vývar
sůl
chuťově neutrální olej
cca 4 PL smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Po změknutí maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přidáme smetanu a trochu citronové kůry, rychle provaříme.

  3. Odpočinuté prso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme – já s novými brambory, jistě by byla vhodná i rýže.