- reklama -
Suroviny
2 porce
- cca 350 g kuřecích prsou vykostěných a bez kůže
- 1 PL dijonské hořčice
- snítka čerstvého estragonu
- nastrouhaná kůra z poloviny citronu
- vývar
- sůl
- chuťově neutrální olej
- cca 4 PL smetany
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí ňadro osolíme, dáme na pánev s rozehřátým olejem, orestujeme z obou stran, přidáme hořčici a najemno nasekaný estragon, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Po změknutí maso vyjmeme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přidáme smetanu a trochu citronové kůry, rychle provaříme.
-
Odpočinuté prso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme – já s novými brambory, jistě by byla vhodná i rýže.
Kuchařka: Eja57