Kuřecí prsa v broskvové omáčce

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa
sůl
pepř
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
0,5 l vody nebo vývaru
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
3 broskve
2 střední cibule
1 lžička másla
1 lžička olivového oleje
1/2 lžičky ostré papriky
1/2 sladké papriky
zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohly dát cibuli na dno, a na ni teprve kuřecí kousky.

  4. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit.

  5. Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka.

  6. Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu.

  7. Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou.

  8. Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla.

  9. Před podáváním z omáčky „vylovíme“ rozmarýn.

  10. Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus.

Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.