Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- pepř
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- 0,5 l vody nebo vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 broskve
- 2 střední cibule
- 1 lžička másla
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 lžičky ostré papriky
- 1/2 sladké papriky
- zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy.
-
Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
-
Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohly dát cibuli na dno, a na ni teprve kuřecí kousky.
-
Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit.
-
Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka.
-
Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popřípadě přidáme vodu.
-
Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy, ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou.
-
Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla.
-
Před podáváním z omáčky „vylovíme“ rozmarýn.
-
Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus.
Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.