
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 2 silnější špalíčky sýra Camembert/ může být i Eidam
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek/použila jsem směs libečku,kerblíku a petrželky
- chilli papričky se solí z mlýnku Kotányi
- 1 lžíce oleje na naložení
- hladká mouka,vejce a strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Prsa očistíme, odkrojíme boční nízké části a do středu masa ostrým nožem vytvoříme delší otvor. Řežme opatrně, abychom neprořízli boční stěnu masa.
-
Otvor okořeníme chilli kořením a vsuneme bylinkový špalíček sýra.
-
Naplněná prsa posypeme chilli kořením po všech stranách, vetřeme olej a dáme na půl hodiny uležet do lednice.
-
Poté obalíme v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vejci a ve strouhance.
-
Pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Odkrojené boční části masa lehce naklepeme, okořeníme mámi oblíbeným kořením, zakápneme olejem a necháme klidně i do druhého dne uležet v nádobce s víkem v lednici.
Pak si na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a maso osmahneme 4minuty z každé strany. Podáváme se zeleninovou oblohou a pečivem, případně s volským okem:-)









