Kuřecí prsa s pečeným fenyklem a pomerančovou omáčkou

47
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa bez kostí a kůže
1 velký fenykl
2 pomeranče
3-4 lžíce pomerančového džemu se zázvorem
1-2 lžíce medu
50 ml bílého vína
olivový olej
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistíme, rozdělíme na dílky, (lístky necháme stranou), dáme na menší plech, zakápneme trochou oleje, mírně osolíme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomeranče důkladně omyjeme, z jednoho naškrábeme kůru na jemné nudličky a z obou vylisujeme šťávu.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme prsa nakrájená na menší plátky, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova. Maso vyndáme a udržujeme v teple.

  4. Do výpeku přidáme pomerančovou kůru, zalijeme vínem, necháme ho téměř vyvařit, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme med, pomerančovou marmeládu a krátce povaříme.

  5. Díky marmeládě by měla omáčka mírně zhoustnout, jestliže se tak nestane, zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou v trošce vody a znovu krátce povaříme.

  6. Servírujeme s pečeným fenyklem a na talíři ozdobíme fenyklovými lístky. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

Poznámka od kuchařky

Když bychom použili pomerančovou marmeládu bez zázvoru, přidáme špetku zázvoru do omáčky.