
Suroviny
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 ananasový kompot
- 100 ml bílého vína
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička sladké papriky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky skořice
- špetka mletého zázvoru
- 2 vajíčka
- 3 lžíce škrobové moučky
- olej
- 1 balíček mandlí
Postup přípravy receptu
-
Začínáme zcela netradičně tím, že zalijeme mandle horkou vodou a jakmile jdou snadno od slupky, oloupeme je.
-
Mezitím si omyjeme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme ho na středně velké kostky.
-
Vajíčka rozmícháme se špetkou soli a se škrobovou moučkou tak, aby vzniklo husté těstíčko.
-
Na pánvi si rozpálíme olej, kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme. Po usmažení je dáme stranou a věnujeme se přípravou omáčky.
-
Na pánev vylijeme obsah ananasové konzervy i se šťávou a varem necháme kostičky ananasu trochu změknout.
-
Potom přidáme bílé víno, sojovou omáčku, cukr, obě papriky, skořici, mletý zázvor. Promícháme a stále vaříme na mírném ohni. Jakmile se trochu provaří, přidáme opečené maso v těstíčku a společně dusíme. Tekutina by se měla částečně odpařit a částečně zahustit. Ke konci přidáme oloupané mandle. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Méně obvyklé jídlo z kuřecího masa nasládlé a kořeněné chuti. Je lehké, kaloricky méně náročné, díky své jemné a lahodné chuti je vhodné i pro sváteční stůl.