Kuřecí prsa s mandlemi a skořicí

57
- reklama -

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
1 ananasový kompot
100 ml bílého vína
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky skořice
špetka mletého zázvoru
2 vajíčka
3 lžíce škrobové moučky
olej
1 balíček mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Začínáme zcela netradičně tím, že zalijeme mandle horkou vodou a jakmile jdou snadno od slupky, oloupeme je.

  2. Mezitím si omyjeme a osušíme kuřecí maso a nakrájíme ho na středně velké kostky.

  3. Vajíčka rozmícháme se špetkou soli a se škrobovou moučkou tak, aby vzniklo husté těstíčko.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej, kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme. Po usmažení je dáme stranou a věnujeme se přípravou omáčky.

  5. Na pánev vylijeme obsah ananasové konzervy i se šťávou a varem necháme kostičky ananasu trochu změknout.

  6. Potom přidáme bílé víno, sojovou omáčku, cukr, obě papriky, skořici, mletý zázvor. Promícháme a stále vaříme na mírném ohni. Jakmile se trochu provaří, přidáme opečené maso v těstíčku a společně dusíme. Tekutina by se měla částečně odpařit a částečně zahustit. Ke konci přidáme oloupané mandle. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Méně obvyklé jídlo z kuřecího masa nasládlé a kořeněné chuti. Je lehké, kaloricky méně náročné, díky své jemné a lahodné chuti je vhodné i pro sváteční stůl.