Kuřecí prsa s kořeněným přelivem, rajčátky a zakysankou

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa
1 velká cibule
2 stroužky česneku
6-8 cherry rajčátek
kus pórku-nemusí být
1-2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička Staročeského koření
1 lžíce koření na grilovaná žebírka, nebo jiné které chutná
3-4 lžic husté zakysané smetany
kachní sádlo, když není tak vepřové
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si zprudka osmažíme osolená a okořeněná prsa z obou stran do měkka a vyndáme je stranou. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, rajčátka nakrájená na čtvrtinky, pórek na půlkolečka, česnek na plátky.

  2. Chvíli podusíme a nakonec přidáme kysanou smetanu s rajským protlakem, promícháme, vrátíme prsa a ještě chvilku zlehka povaříme a zredukujeme na hustější přeliv, osolíme a podle chuti můžeme přidat ještě trochu koření.

Poznámka od kuchařky

Já tekutinu neredukuji, máme rádi všechno hodně „mokré“ a větší množství šťávy, omáčky i přelivu. Včera byla rýže, dnes jsme dojedli s těstovinami-obojí moc dobré.