
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 6-8 cherry rajčátek
- kus pórku-nemusí být
- 1-2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička Staročeského koření
- 1 lžíce koření na grilovaná žebírka, nebo jiné které chutná
- 3-4 lžic husté zakysané smetany
- kachní sádlo, když není tak vepřové
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si zprudka osmažíme osolená a okořeněná prsa z obou stran do měkka a vyndáme je stranou. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, rajčátka nakrájená na čtvrtinky, pórek na půlkolečka, česnek na plátky.
-
Chvíli podusíme a nakonec přidáme kysanou smetanu s rajským protlakem, promícháme, vrátíme prsa a ještě chvilku zlehka povaříme a zredukujeme na hustější přeliv, osolíme a podle chuti můžeme přidat ještě trochu koření.
Poznámka od kuchařky
Já tekutinu neredukuji, máme rádi všechno hodně „mokré“ a větší množství šťávy, omáčky i přelivu. Včera byla rýže, dnes jsme dojedli s těstovinami-obojí moc dobré.
Kuchařka: Bibinka