
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety z kuřecích prsou
- 1 svazek bazalky
- 1 PL mletých lískových oříšků
- 3 PL oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 PL másla
- 3 PL naloženého zeleného pepře
- 2 PL jádra piniových oříšků
- 100 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- mletá paprika
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bazalku opereme, lístky otrháme a na jemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
-
Filety z kuřete omyjeme, osušíme a potřeme směsí.
-
Máslo rozehřejeme na pánvi a maso opečeme po obou stranách.
-
Kuličky pepře a piniová jádra přidáme k masu a opékáme ještě asi 2 minuty.
-
Pak maso vyjmeme, do výpeku přidáme vývar a povaříme.
-
Nakonec přidáme smetanu a ochutíme solí, pepřem a paprikou.
-
Maso podáváme se širokými nudlemi a zdobíme lístky bazalky.
Kuchařka: Bahula