Kuřecí prsa s exotickým nádechem

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 filety z kuřecích prsou
1 svazek bazalky
1 PL mletých lískových oříšků
3 PL oleje
2 stroužky česneku
2 PL másla
3 PL naloženého zeleného pepře
2 PL jádra piniových oříšků
100 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany
mletá paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bazalku opereme, lístky otrháme a na jemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.


    Zobrazit celý recept

  2. Filety z kuřete omyjeme, osušíme a potřeme směsí.

  3. Máslo rozehřejeme na pánvi a maso opečeme po obou stranách.

  4. Kuličky pepře a piniová jádra přidáme k masu a opékáme ještě asi 2 minuty.

  5. Pak maso vyjmeme, do výpeku přidáme vývar a povaříme.

  6. Nakonec přidáme smetanu a ochutíme solí, pepřem a paprikou.

  7. Maso podáváme se širokými nudlemi a zdobíme lístky bazalky.