
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 0,5 kg kuřecích prsou
- Marináda:
- pálivá paprika
- sůl
- česnek
- olej
- 20 dkg čabajské klobásy
- cibule
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a obalíme v marinádě, kterou připravíme tak že si v trošce oleje rozmícháme 1 kávovou lžičku pálivé mleté papriky, ½ kávové lžičky soli rozetřené s 5 stroužky česneku do jemné pasty.
-
Vzniklou směs vetřeme ručně do kuřecích plátků a dáme odležet na 15 minut do chladu.
-
Kuřecí plátky po naložení vložíme na trošku oleje do teflonové pánve a opečeme zprudka, dokud není maso měkké, což je otázka cca 5 – 7 minut.
-
Následně ve výpeku orestujeme proužky cibule a na jemné plátky nakrájenou čabajskou klobásu, kterou prsa posypeme. Podáváme s bramborovou kaší.
Kuchař: Colombo65