Suroviny
2-3 porce
- Omáčka:
- 100-120 ml sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžového octu
- 1 lžíce medu
- 1/2 lžíce prolisovaného česneku
- 1/2 lžíce strouhaného zázvoru
- 2-3 porce rýžových nudlí
- 2 kuřecí vykostěná prsa bez kůže
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- malou brokolici nebo půlku větší
- 4 listy červeného zelí
- 1 mrkev
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika
- 10 cm bílé části pórku
- 1 menší cibule
- K podávání:
- sezamové semínko
- čerstvý koriandr nebo nať cibulky
Postup přípravy receptu
-
V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a dáme stranou. Očistíme a omyjeme zeleninu, odstředíme nebo necháme okapat. Brokolici rozebereme na růžičky, cibuli, zelí, papriky a pórek tence nakrájíme na nudličky, z mrkve uděláme škrabkou široké proužky. Dle návodu na obalu připravíme rýžové nudle a můžeme nasucho opražit 1 lžíci sezamového semínka. Maso nakrájíme na velikost soust.
-
Do hluboké rozpálené pánve dáme 1 lžíci oleje, vložíme po částech maso, osolíme, opepříme a opečeme za občasného míchání ze všech stran cca 5-7 minut. Vyndáme hotové maso stranou a pánev očistíme, znovu rozpálíme a dáme druhou lžíci oleje.
-
Na olej dáme cibuli, orestujeme pak přidáme brokolici, zelí a restujeme asi 3 minuty, přidáme papriky a za stálého míchání restujeme do změknutí (na skus). Pokud by se přichytávala směs ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a uvolníme ode dna. Nedáváme vody víc, nechceme dusit. Nakonec přidáme proužky mrkve, pórku a ještě minutku restujeme.
-
Přidáme vařené nudle, maso, promícháme a necháme prohřát. Podáváme posypané sezamem, koriandrem nebo nasekanou natí cibulky.
Poznámka od kuchařky
Lze dělat i z jiného masa (krůtí, vepřové), dle chuti můžeme přidat chilli papričku.