
Suroviny
4 porce
- 400 g kuřecich prsou
- mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- 100 g mrkve
- 100 g petržele
- 100 g celeru
- 2 cibule
- 30 g hladké mouky
- 100 g sterilovaných okurek
- 30 g másla
- zelená petrželka na ozdobeni
Postup přípravy receptu
-
Kureci prsa oplachnout, osusit bavlnenou uterkou, podle chuti osolte, opeprete.
-
Pak maso opecte na oleji, vyjmete a uchovejte v teple.
-
Mrkev, petrzel i celer ocistete, nakrajejte na tenke nudlicky a asi 2 minuty restujte na vypeku po mase.
-
Cibuli oloupejte, nakrajejte nadrobno, prisypejte ke korenove zelenine a spolecne restujte jeste zhruba 5 minut.
-
Potom vse zapraste hladkou moukou, kratce osmahnete a zalijte 500 ml vody. Privedte k varu.
-
Vlozte upecene prsicka a varte na mirnem plameni asi 15 minut.
-
Nakonec do pokrmu pridejte na kolecka nakrajene okurky, stavu zjemnete kouskem a masla a kratce jeste prohrejte.
-
Mekke maso nakrajejte na platky a prelijte zeleninovou omackou. Jako prilohu podavejte nejlepe varene brambory nebo ryzi.
Poznámka od kuchařky
1 porce ma priblizne 1174kj