
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa (nejlépe s kůží, ta zvláční maso)
- 1 hrst rukoly
- 2 lžíce domácí Lučiny
- 1 cibule
- koření dle chuti (tymián, rajčatová vegeta)
- uvařený bulgur podle návodu
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Prsa omyjeme a v prostředku je rozkrojíme – ale nerozřízněte je úplně, tím vznikne plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a Lučinou. Zamotáme a sepneme nebo svážeme. Dáme do zapékací misky, podlijeme vodou a posypeme kořením. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 25-30 minut, ke konci odkryjeme a opékáme na barvu.
-
Mezitím očistíme cibuli a nakrájíme na plátky. Orestujeme na pánvi, můžeme zakápnout octem balsamico, jemně osolíme.
-
Bulgur uvařte podle návodu. Pokud tam není, bulgur dvakrát propláchněte. Na jeden díl bulguru dejte dva a půl až tři díly vody. Vařte zhruba 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne