Kuřecí prsa na tymiánu s bramborovo-mrkvovým pyré

45
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g kuřecích prsou
4 větší lžíce másla
tymián
sůl
pepř
5 větších brambor
4 mrkve
sůl
1 lžíce másla
mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše dáme společně vařit do osolené vody. Když jsou brambory i kolečka mrkve měkká, rozšťoucháme je co nejvíce, jak nám to půjde.
    Přidáme lžíci másla a přilijeme mléko (záleží na každém, jak moc to chce mít řídké, prozatím stačí 2 dl), šleháme a přiléváme mléko, dokud nemáme pyré jemné.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme a jemně opepříme z obou stran.

    Rozpustíme máslo a přidáme tymián, tři minuty tymián opékáme na másle. Potom dusíme z obou stran kuřecí plátky, dokud nejsou hotové.