
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsa
- Marináda:
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 stroužek nastrouhaného česneku
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- špetka chilli koření
- 3-4 lžíce jogurtu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce koření Garam masala
- Dále potřebujeme:
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1 rajčatový protlak nebo pyré
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 5 cm celé skořice
- 5 kardamom tobolek
- slunečnicový olej
Postup přípravy receptu
-
Prsa omyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky a naložíme na 2 hodiny do marinády do chladna.
-
Na wok pánvi, na rozpáleném oleji osmahneme pár vteřin skořici a tobolky kardamonu, až pěkně zavoní, tak vyhodíme a přidáme nakrájenou najemno cibuli a osmahneme do zlatova.
-
Dáme římský kmín a maso s marinádou.
-
Restujeme doběla asi 10 minut, přidáme rajčátka a protlak a mírně dusíme asi 10-15 minut, aby zbyl na pánvi pěkný sosík. (kdo má rád ostřejší, dejte si víc chilli.)
Poznámka od kuchařky
Čerpáno z indické kuchyně. Je to výborné i jako náplň do bramboráků.
Přeji dobrou chuť.
Kuchař: Radulinka6