
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsou
- koření na steaky
- 3 rajčata
- 2 balíčky Mozzarelly
- olivový olej
- lístky bazalky
- Marináda:
- 2 polévkové lžíce Solamylu
- 3 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 dcl bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme, nakrájíme na plátky a papírovou utěrkou osušíme.
-
Mírně naklepeme, posypeme kořením na steaky, které lehce rukou vklepeme.
-
Z vína, sojové omáčky a Solamylu připravíme marinádu a dáme maso na 15 minut marinovat.
-
Mezitím rajčata nakrájíme na kolečka potřeme olivovým olejem a obalíme v nasekané bazalce.
-
Mozzarellu nakrájíme na kolečka.
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova a udržujeme teplé.
-
Na druhé pánvi orestujeme připravená rajčata.
-
Ty klademe na teplá kuřecí prsa a prokládáme je Mozzarellou, aby se mírně rozpustila a ihned podáváme.
-
Vhodnou přílohou jsou brambory orestované na másle s nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kuřecí prsa Caprese jsem si dala k obědu v Karlové Studánce, snad se mi recept podařil.