Kuřecí proužky v popcornovém obalu, s uzenou vůní podle Pohlreicha

52
- reklama -

Suroviny

3 kuřecí prsa
25 g slaného popcornu
85 g strouhanky
50 g hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
1 lžička uzené papriky
špetka chilli (nemusí být)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na dlouhé úzké proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Popcorn smícháme se strouhankou, uzenou paprikou a kdo chce, přidá i špetku chilli.

  3. Vše mixujeme, až se popcorn rozpadne na malé kousky.

  4. Vejce si rozšleháme se špetkou soli, do mouky vmícháme trošku pepře.

  5. Proužky masa lehce osolíme a každý kousek obalíme v ochucené mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v popcornovo-strouhankové směsi.

  6. Obalené kousky necháme chvilku odležet a pak zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  7. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleným salátem.

Poznámka od kuchařky

V receptu je uvedeno, že popcorn se má rozmixovat v klasickém mixéru. To vůbec nešlo, zato se dobře osvědčil tyčový mixér :o)

V receptu Z.Pohlreich k proužkům doporučuje dip ze zakysané smetany:

200 ml zakysané smetany smícháme se šťávou z půlky limety, lehce osolíme a vmícháme hrst čerstvých lístků koriandru.

Zdroj: magazín Albert