Kuřecí pomazánka se žampiony

67
- reklama -

Suroviny

1 kuřecí prso, cca 220 gramů
120 g čerstvých žampionů
olej
sůl
pepř mletý a koření dle chuti
1 šalotka nebo cca 3 jarní cibulky
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžička plnotučné hořčice
cca 140 g majonézy, dle potřeby
cca 1,5 lžíce kvalitního kečupu
Dále:
1 bageta nebo večka
vařená vejce
okurky nakladačky či kapie
rajče nebo jiná zelenina dle chuti – paprika…

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje dozlatova. Necháme zchladnout, dáme do mísy, pokud máme kousky kuřecího masa větší, vidličkou je mírně rozmačkáme na drobnější kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme jemně pokrájenou šalotku či cibulky, majolku, hořčici, worcester, kečup, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. Necháme krátce v chladnu proležet.

  3. Pomazánku nandáme na plátky pečiva, dozdobíme dle chuti a fantazie a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Lze připravit i jako salát, kdy maso se žampiony necháme na větší kousky, vmícháme pokrájené vejce s okurkou a případně i další zeleninou dle chuti. Podáváme s čerstvým pečivem.