- reklama -
Suroviny
- 1 kuřecí prso, cca 220 gramů
- 120 g čerstvých žampionů
- olej
- sůl
- pepř mletý a koření dle chuti
- 1 šalotka nebo cca 3 jarní cibulky
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- cca 140 g majonézy, dle potřeby
- cca 1,5 lžíce kvalitního kečupu
- Dále:
- 1 bageta nebo večka
- vařená vejce
- okurky nakladačky či kapie
- rajče nebo jiná zelenina dle chuti – paprika…
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na kousky, osolíme, okořeníme dle chuti a společně s drobně pokrájenými žampiony (já použil portobello) osmažíme na minimálním množství oleje dozlatova. Necháme zchladnout, dáme do mísy, pokud máme kousky kuřecího masa větší, vidličkou je mírně rozmačkáme na drobnější kousky.
-
Přidáme jemně pokrájenou šalotku či cibulky, majolku, hořčici, worcester, kečup, osolíme a opepříme dle chuti a promícháme. Necháme krátce v chladnu proležet.
-
Pomazánku nandáme na plátky pečiva, dozdobíme dle chuti a fantazie a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Lze připravit i jako salát, kdy maso se žampiony necháme na větší kousky, vmícháme pokrájené vejce s okurkou a případně i další zeleninou dle chuti. Podáváme s čerstvým pečivem.
Kuchař: recepty73