- reklama -
Suroviny
- 1 kuřecí prsa uvařené natrhané nakrájené na malé kousky
- 1 mrkev nahrubo nastrouhaná
- 2 řapíky celeru na plátečky
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2-3 lžíce majonézy
- 2 lžíce oleje (olivového nebo řepkového)
- 1 cibule nadrobno
- 1 stroužek česneku nadrobno
- 2 lžičky kari koření
- 125 ml vývaru nebo bílého vína
- 2 lžíce mangového čatní (lze použít i cca 2 vrchovaté lžíce čerstvě nakrájeného manga, k tomu cca 1/2 lžičky vinného octa, špetka zázvoru a špetka chilli)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si dáme kuře, mrkev nebo celer, petrželku a majonézu – promícháme.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmahneme cibulku a česnek do změknutí.
-
Poté přidáme kari a asi 2 minuty promícháváme.
-
Vlijeme vývar nebo víno a za občasného míchání necháme tekutinu vyvařit.
-
Přidáme chutney nebo možnou náhradu čerstvého manga, zamícháme a odstavíme z plotny a směs necháme vychladnout.
-
Vychladnou směs rozmixujeme, dáme do mísy a řádně promícháme.
-
Dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit Velikonoční číslo 2014
Kuchařka: aadulka