Kuřecí pomazánka s kari

80
- reklama -

Suroviny

1 kuřecí prsa uvařené natrhané nakrájené na malé kousky
1 mrkev nahrubo nastrouhaná
2 řapíky celeru na plátečky
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
2-3 lžíce majonézy
2 lžíce oleje (olivového nebo řepkového)
1 cibule nadrobno
1 stroužek česneku nadrobno
2 lžičky kari koření
125 ml vývaru nebo bílého vína
2 lžíce mangového čatní (lze použít i cca 2 vrchovaté lžíce čerstvě nakrájeného manga, k tomu cca 1/2 lžičky vinného octa, špetka zázvoru a špetka chilli)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si dáme kuře, mrkev nebo celer, petrželku a majonézu – promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmahneme cibulku a česnek do změknutí.

  3. Poté přidáme kari a asi 2 minuty promícháváme.

  4. Vlijeme vývar nebo víno a za občasného míchání necháme tekutinu vyvařit.

  5. Přidáme chutney nebo možnou náhradu čerstvého manga, zamícháme a odstavíme z plotny a směs necháme vychladnout.

  6. Vychladnou směs rozmixujeme, dáme do mísy a řádně promícháme.

  7. Dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Apetit Velikonoční číslo 2014