
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 l kuřecího vývaru – domácí je nejlepší
- 1 pórek
- 1 kuřecí prsní řízek – uvařený a natrhaný na kousky
- 2 žampiony
- 2 vejce
- hrst listového špenátu
- sůl
- pepř
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu, přidáme na kousky nakrájený pórek, natrhané vařené kuřecí maso, žampiony nakrájené na plátky a špenát. Povaříme 10 minut.
-
Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Opravdu jen špetku, párkrát otočíte mlýnkem s vločkami chilli.
-
Opatrně rozklepneme vejce a pustíme do polévky. Snížíme teplotu a vaříme 3 minuty.
-
Polévku servírujeme do misek nebo na talíře, vždy s jedním vejcem.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/kureci-polevka-se-za…
Kuchař: mojetara









