
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kuřete nebo 2 kuřecí stehna
- 1 velká mrkev
- kousek celeru
- 1 pórek
- několik kousků Jidášova ucha – předem namočených
- 3-4 lžíce pasty Miso
- rýžové nudle
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso dáme do studené vody, přivedeme k varu, mírně osolíme, vložíme kousky Jidášova ucha a vaříme doměkka.
-
Deset minut před koncem přidáme nudličky z mrkve i celeru, jemně pokrájený pórek (část si necháme stranou na posypání hotové polévky) a zavaříme nudle (délku varu určíme podle návodu).
-
Hotovou polévku odstavíme z ohně a vmícháme do ní pastu Miso podle chuti – pozor – nesmí se vařit. Do misek rozdělíme obrané kuřecí maso, zalijeme polévkou a posypeme pórkem a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
MISO
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/miso-pro-ochuceni…
Miso pasta se koupí v každé Zdravé výživě
Kuchařka: maris