
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí plátky
- 6 větších brambor
- 6 cibulí
- sůl
- drcený kmín
- koření na kuře (nebo grilovací, gyros,…)
- lžička bazalky
- 1dl smetany
- hera
- 1 hermelím
Postup přípravy receptu
-
Pekáč silně vymažeme herou a vložíme do něj okořeněné kuřecí plátky.
-
Na maso rozvrstvíme cibuli pokrájenou a rozebranou na kolečka, posolíme a posypeme bazalkou.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Naskládáme je na cibuli, posypeme solí nebo jiným oblíbeným kořením.
-
Polijeme smetanou a na brambory nastrouháme jeden hermelín.
-
Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 45 minut. Podlévat není třeba, cibule pustí vodu, šťáva se nám vypeče z masa a spolu se smetanou a sýrem se vytvoří výtečný sos.
-
Posledních 20 minut dopečeme bez alobalu.
Poznámka od kuchařky
nevím jestli toto vaří v Bretani, ale pod tímto názvem jsem to kdysi našla ve starém pohozeném časopise v čekárně u zubaře. No, a receptík se uchytil