Kuřecí plátky z Bretaně

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí plátky
6 větších brambor
6 cibulí
sůl
drcený kmín
koření na kuře (nebo grilovací, gyros,…)
lžička bazalky
1dl smetany
hera
1 hermelím

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč silně vymažeme herou a vložíme do něj okořeněné kuřecí plátky.

  2. Na maso rozvrstvíme cibuli pokrájenou a rozebranou na kolečka, posolíme a posypeme bazalkou.

  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka 1 cm silná. Naskládáme je na cibuli, posypeme solí nebo jiným oblíbeným kořením.

  4. Polijeme smetanou a na brambory nastrouháme jeden hermelín.

  5. Pekáč zakryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 45 minut. Podlévat není třeba, cibule pustí vodu, šťáva se nám vypeče z masa a spolu se smetanou a sýrem se vytvoří výtečný sos.

  6. Posledních 20 minut dopečeme bez alobalu.

Poznámka od kuchařky

nevím jestli toto vaří v Bretani, ale pod tímto názvem jsem to kdysi našla ve starém pohozeném časopise v čekárně u zubaře. No, a receptík se uchytil