Kuřecí plátky v bylinkové omáčce

64
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 jarní cibulky
1-2 stroužky česneku
150-200 ml smetany na vaření
kuřecí vývar
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
mletý kmín
libeček
petrželka
olej + kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme na tenčí plátky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme mouku s paprikou, pepřem, a kmínem. Plátky masa v mouce důkladně obalíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka z obou stran opečeme. Přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, česnek a zalijeme vývarem tak, aby byl zároveň s masem.

  3. Dusíme asi 10 minut a přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali zbylou mouku. Možná bude mít omáčka pro někoho dostatečnou hustotu, tak přilije jen smetanu.

  4. Omáčku provaříme a před koncem přidáme nasekaný libeček a petrželku. Maso by mělo být dostatečně měkké. Nakonec omáčku dochutíme a podáváme s těstovinami, noky nebo knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, plátky vytáhne a omáčku promixuje ponorným mixérem. Potom se maso vrátí do omáčky.