
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 mrkev
- 1/2 červené papriky
- 1/2 zelené papriky
- kousek celeru
- 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 200 ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Mrkev, papriky a celer nakrájíme na menší kousky a vložíme do sekacího robotu, kde zeleninu rozsekáme najemno.
-
V kastrolu zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme dosvětlehněda a zalijeme mlékem. Prošleháme, přidáme rajský protlak, rozsekanou zeleninu, sůl a vaříme na malé teplotě asi 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme. Případně můžeme upravit hustotu podle svých zvyklostí.
-
Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji – asi 5 minut z každé strany a podáváme se zeleninovým přelivem.
Kuchařka: Eliza