Kuřecí plátky s jemnou zeleninovou omáčkou

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
1 mrkev
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
kousek celeru
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
200 ml smetany na vaření
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Mrkev, papriky a celer nakrájíme na menší kousky a vložíme do sekacího robotu, kde zeleninu rozsekáme najemno.

  3. V kastrolu zpěníme máslo, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme dosvětlehněda a zalijeme mlékem. Prošleháme, přidáme rajský protlak, rozsekanou zeleninu, sůl a vaříme na malé teplotě asi 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme. Případně můžeme upravit hustotu podle svých zvyklostí.

  4. Maso zprudka opečeme na rozpáleném oleji – asi 5 minut z každé strany a podáváme se zeleninovým přelivem.