- reklama -
Suroviny
- 2 kusy větších kuřecích prsíček
- 2 plátky celeru (asi 1 cm silné, nakrájené na hranolky)
- cibule
- hrst sušených hub
- stroužek česneku
- mletý pepř
- sůl
- hořčice
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Celer nakrájíme na hranolky, osmažíme na oleji v širším kastrolu a prozatím vyjmeme.
-
Na stejném oleji osmahneme nadrobno krájenou cibuli.
-
Na cibuli pak zprudka osmažíme plátky prsou, potřené hořčicí, osolené, opepřené a obalené v hladké mouce.
-
Zalijeme trochou vody (nebo vývaru), přidáme houby, nasekaný česnek a podusíme doměkka. Těsně před koncem vložíme celer a už jen necháme projít varem. Podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.
Kuchařka: cathleen