Kuřecí plátky s česnekem a Camembertem

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

kuřecí stehenní řízky 4 ks (lze i prsní,ale maso je pak sušší)
česnek 8 větších stroužků
olej
šunka 4 plátky
anglické slanina 4 plátky (lze nahradit špekem)
Camembert 2 ks
sůl
pepř mletý bílý
paprika mletá sladká
Staročeské koření (nebo grilovací)
lžička hladké mouky
žampiony
na podlití voda
vývar
1dcl bílého vína (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky lehce naklepeme, posolíme, posypeme kořením, paprikou a potřeme každý plátek dvěma stroužky česneku. Maso dáme do misky, prokapeme olejem a necháme pár hodin odležet (nejlépe přes noc).


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den maso opečeme na pánvi, do které jsme přidali máslo nejprve česnekovou stranou (pozor,aby se nám česnek nepřipálil), pak maso otočíme a opečeme z druhé strany. Rovnou k masu si přihodíme žampiony nakrájené na osminky a orestujeme je. Hotové maso i houby vyjmeme stranou a uchováme v teple. Na té samé pánvi (neumyté!) si lehce opečeme plátky slaniny a hotové je rozložíme na maso.

  3. Na pánev si nasypeme mouku, orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem,řádně promícháme, necháme dojít do varu, přidáme maso se žampiony, na maso položíme plátek šunky a půl plátku Camembertu (řeznou stranou nahoru). Ztlumíme plamen, šťávu dle potřeby dochutíme solí, špetkou pepře, kdo má chuť může maso se sýrem přelít trošku bílého vína a pánev přikryjeme pokličkou.

  4. Hned jak se začne sýr „tavit“ plamen vypneme a necháme chvilku dojít. Jako přílohu můžeme podáváme brambory všech úprav-vařené,smažené,kaši,… ,nebo rýži.(Já dělala brambory šťouchané s cibulkou a slaninou).