- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g kuřecích prsou
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Marináda:
- 5 lžic oleje
- 2 lžičky hrubozrnné nebo jiné pikantní hořčice
- 5 lžic kečupu nebo protlaku
- 5 prolisovaných stroužků česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- Směs:
- 100 g arašídů
- 2 lžíce oleje
- 1 šalotka nebo menší cibule
- 30-40 g hrozinek předem namočených ve vlažné vodě nebo alkoholu
- 1-2 pálivé papričky jemně nasekané nebo 2 lžičky Harissy nebo jiné feferonkové pasty
- 100 g ananasového kompotu
- sójová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozřízneme na plát, jemně naklepeme, nakrojíme, trochu osolíme a opepříme.
-
Marinádu dobře promícháme, naložíme do ní řízky a necháme odležet v chladnu na několik hodin (ideálně přes noc). Pak je opékáme na grilu nebo grilovací pánvi.
-
Na oleji do sklovita opražíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme podrcené arašídy, namočené hrozinky, drobně nakrájené papričky, drobněji nakrájený ananasový kompot, zalijeme trochou kompotové šťávy, dochutíme sójovou omáčkou a mírně podusíme.
-
Podáváme s kuřecími plátky a rýží. Tuto arašídovo-ananasovou směs můžeme i přímo vmíchat do dušené rýže.
Kuchařka: zizala