- reklama -
Suroviny
3 porce
- 0,5 kg kuřecích prsou
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- kuřecí vývar (kostka slepičího bujónu)
- smetana
- olej
- sůl
- pepř
- jíška
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nařežeme na stejné plátky (3 prsa = 6 plátků). Takto připravené plátky kuřecího masa osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí a na pánvičce na oleji zprudka opečeme. Jakmile je maso hotové dáme si ho stranou a udržujeme teplé.
-
V hrnci si ohřejeme cca 0,5 litru vývaru nebo ve vodě rozpustíme slepičí bujón. Vmícháme 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice, a lehce podlijeme asi 1 dl smetany, přidáme světlou instantní jíšku a 3 minuty provaříme. Příloha rýže, brambory, těstoviny.
Kuchař: Colombo65