Kuřecí plátky na čínském zelí

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí plátky (řízky)
košťály z 1 ks čínského zelí
2 cibule
50 g másla
olivový olej
sůl
pepř
drcený kmín
špetka chilli koření
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky osolíme, opepříme a osmahneme na půlce másla s trochou olivového oleje.

  2. Maso vyjmeme, dáme stranou , udržujeme teplé.

  3. Na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka do zlatova, nesmí se připálit.

  4. Nakrájíme košťály čínského zelí na nudličky a přidáme k cibuli, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod pokličkou, přidáme trochu drceného kmínu a chilli koření.

  5. Nakonec přidáme plátky masa a zbytek másla, už jen prohřejeme, nevaříme. Můžeme ještě dochutit dle potřeby.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s celerovou bramborovou kaší,nebo jen brambory.http://www.toprecepty.cz/recept/3085-celerovo-bram…

Když dělám salát z čínského zelí mi vždy zbydou košťály, ty nejtvrdší spodní,které do salátu nedávám,tak jsem jednou zkusila tohle a všem chutnalo.