
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí plátky (řízky)
- košťály z 1 ks čínského zelí
- 2 cibule
- 50 g másla
- olivový olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- špetka chilli koření
- 100 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a osmahneme na půlce másla s trochou olivového oleje.
-
Maso vyjmeme, dáme stranou , udržujeme teplé.
-
Na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka do zlatova, nesmí se připálit.
-
Nakrájíme košťály čínského zelí na nudličky a přidáme k cibuli, podlijeme vodou a dusíme do měkka pod pokličkou, přidáme trochu drceného kmínu a chilli koření.
-
Nakonec přidáme plátky masa a zbytek másla, už jen prohřejeme, nevaříme. Můžeme ještě dochutit dle potřeby.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s celerovou bramborovou kaší,nebo jen brambory.http://www.toprecepty.cz/recept/3085-celerovo-bram…
Když dělám salát z čínského zelí mi vždy zbydou košťály, ty nejtvrdší spodní,které do salátu nedávám,tak jsem jednou zkusila tohle a všem chutnalo.