
Suroviny
- 2 kuřecí prsíčka (počet podle porcí)
- lžíce plnotučné hořčice
- špetka zázvoru
- pepře
- Tandori masala
- 2 plátky přírodní ovčí brynzy (i sýr)
- olej
- cherry rajčátka
- zelená paprika
Postup přípravy receptu
-
Koření smícháme s hořčicí. Prsíčka rukou rozklepeme na plát a ten pomažeme směsí koření z obou stran. Necháme alespoň 30 miut odležet. Rozpálíme olej a orestujeme na obou stranách.
-
Malinko podlijeme vodou (já obvykle zbytky marinády smíchám s vodou) a dusíme 10 minut na 1 straně, obrátíme a dusíme dalších 10 minut s tím, že už tam na maso vložíme plátek ovčího sýra. (Stále kontrolujeme, aby tam bylo trochu tekutiny).
-
Ovčí sýr změkne, nabobtná (nemá tendenci se úplně roztavit).Na něj pak vložíme několik půlek cherry rajčátek, kousek nakrájené papriky a vypneme sporák, necháme dojít cca 5 minut.
-
Na talíři obložíme zeleninou. Jako přílohu vidím jasně rýži (ale já měla bez přílohy a manžel ji bude mít až k večeři).
-
Inspirací mi byly 2 recepty, neboť ani na jeden jsem neměla všechny ingredience a přitom zbytečky, které jsem musela zlikvidovat. Přidávám je jako podobné, čerpala jsem z nich.
Poznámka od kuchařky
Ten 2. je ze slovenských topek od Mišky http://www.toprecepty.sk/recept/1094-kuracie-rezne…, a sem ho přidat nemůžu, přidávám tedy sem do poznámky odkaz ano?









