Kuřecí placičky s tvarůžkovou příchutí

51
- reklama -

Suroviny
cca 12ks o průměru 8cm

300 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kostičky)
200 g tvarůžků nastrouhaných na jemném slzičkovém struhadle
2 lahůdkové cibulky(zelená i bílá část)nakrájené nadrobno
4 lžíce mléka nebo smetany
4 vrchovaté lžíce Solamylu
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme 10 minut odstát.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky, které zploštíme na placičky a pozvolna smažíme z každé strany 7 minut do zlatavé barvy.

  3. Během smažení neustále opatrně pohybujeme pánví, aby se placičky nepřichytávaly. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  4. Podáváme se šťouchanými bramborami,nebo pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Tvarůžky se lépe strouhají, když je dáme alespoň na půl hodinky předem do mrazáku. Také je dobré, když potřeme struhadlo trochou oleje.

Maso se v placičkách dříve a lépe propeče, když ho před krájením naklepeme.

Místo masa z drůbeže můžeme použít i dobře naklepené vepřové plátky(kýta, plecko i libová krkovice)-všechno mám odzkoušeno 🙂