Suroviny
cca 12ks o průměru 8cm
- 300 g kuřecího masa (nakrájeného na malé kostičky)
- 200 g tvarůžků nastrouhaných na jemném slzičkovém struhadle
- 2 lahůdkové cibulky(zelená i bílá část)nakrájené nadrobno
- 4 lžíce mléka nebo smetany
- 4 vrchovaté lžíce Solamylu
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme 10 minut odstát.
-
Do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky, které zploštíme na placičky a pozvolna smažíme z každé strany 7 minut do zlatavé barvy.
-
Během smažení neustále opatrně pohybujeme pánví, aby se placičky nepřichytávaly. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme se šťouchanými bramborami,nebo pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Tvarůžky se lépe strouhají, když je dáme alespoň na půl hodinky předem do mrazáku. Také je dobré, když potřeme struhadlo trochou oleje.
Maso se v placičkách dříve a lépe propeče, když ho před krájením naklepeme.
Místo masa z drůbeže můžeme použít i dobře naklepené vepřové plátky(kýta, plecko i libová krkovice)-všechno mám odzkoušeno 🙂