Kuřecí pilaf

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 celé kuře
hrst mraženého hrášku
hrst mražené kukuřice
plechovka rajčat
3 ks šalotky
2 ks mrkve
1 ks cibule
3 ks bobkového listu
5 kuliček nového koření
sůl
rýže
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme silný vývar. Celé naporcované kuře uvaříme ve vodě jako polévku společně s celou cibulí, mrkví, solí, bobkovým listem, a novým kořením.


    Zobrazit celý recept

  2. Jakmile je kuře uvařené, opatrně ho vyjmeme a scedíme aby nám zbyl čistý vývar.

  3. Na lžíci másla restujeme požadované množství rýže a restovanou šalotku – pro 4 osoby dávám dvě plné sklínky rýže, o objemu 3 dcl.

  4. Jakmile bude rýže opečená, předáme ji do zapékací misky. Rýži smícháme s přecezenými rajčaty a mraženou zeleninou. Nahoru na rýží položíme uvařené kousky kuřete a zalijeme potřebným množstvím vývaru.

  5. VŽDY PLATÍ: KOLIK HRNKŮ RÝŽE JSTE DALI, DÁTE 1,5 NÁSOBEK HRNKŮ VÝVARU. V našem případě tedy dáváme 3 hrnky vývaru.

  6. Misku dáváme do trouby na hodinu při 170 stupních, nebo dokud není rýže měkká.

Poznámka od kuchařky

Pokud máte čerstvou zeleninu nebo v konzervě – můžete dát místo mražené.