Suroviny
4 porce
- 1 celé kuře
- hrst mraženého hrášku
- hrst mražené kukuřice
- plechovka rajčat
- 3 ks šalotky
- 2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 3 ks bobkového listu
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- rýže
- lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si uvaříme silný vývar. Celé naporcované kuře uvaříme ve vodě jako polévku společně s celou cibulí, mrkví, solí, bobkovým listem, a novým kořením.
-
Jakmile je kuře uvařené, opatrně ho vyjmeme a scedíme aby nám zbyl čistý vývar.
-
Na lžíci másla restujeme požadované množství rýže a restovanou šalotku – pro 4 osoby dávám dvě plné sklínky rýže, o objemu 3 dcl.
-
Jakmile bude rýže opečená, předáme ji do zapékací misky. Rýži smícháme s přecezenými rajčaty a mraženou zeleninou. Nahoru na rýží položíme uvařené kousky kuřete a zalijeme potřebným množstvím vývaru.
-
VŽDY PLATÍ: KOLIK HRNKŮ RÝŽE JSTE DALI, DÁTE 1,5 NÁSOBEK HRNKŮ VÝVARU. V našem případě tedy dáváme 3 hrnky vývaru.
-
Misku dáváme do trouby na hodinu při 170 stupních, nebo dokud není rýže měkká.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte čerstvou zeleninu nebo v konzervě – můžete dát místo mražené.