
Suroviny
4 porce
- 4 ks kuřecích prsíček
- 20 plátků krájeného česnekového boku
- 1 nožka pikantní klobásy
- mleté chilli papričky
- sladká chilli omáčka
- 1 dcl drůbežího vývaru z 1 kostky
- 1 pl oleje
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecího prsíčka uděláme ostrým úzkým nožem otvor, naplníme chili omáčkou a na polovinu rozříznutou klobásou. Vše okořeníme kořením chilli papričky.
-
Každé prso zabalíme do 3 plátků česnekového boku (viz foto) a zajistíme párátkem.
-
Do zapékací nádoby dáme na oleji orestovat na kousíčky nakrájený zbytek česnekového boku, vložíme připravené závitky, osmahneme ze všech stran, podlijeme 1dl drůbežího bujónu a dáme do horkovzdušné trouby na 185°C zapéct na cca 35 minut. Podáváme s různě upraveným bramborem a zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Vařím,co je zrovna ze surovin po ruce.Jedna „Topačka“mi na SZ napsala,že moc dobře ví,že vařím,manžel spapá a já,že dojídám jen zbytky:-)Kdyby tomu tak bylo-už se neunesu:-)Ale každý jsme nějaký.Pokud někoho receptík zaujme-lze přiravit i v obyč.troubě,jen to chce ji trošku předehřát,chvilku masko nechat pod pokličkou uzrát cca 20minut a dalších 10 minutek nechat na plný výkon na barvičku dobarvit:-)