Kuřecí pikant prsíčka v česnekovén boku

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks kuřecích prsíček
20 plátků krájeného česnekového boku
1 nožka pikantní klobásy
mleté chilli papričky
sladká chilli omáčka
1 dcl drůbežího vývaru z 1 kostky
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecího prsíčka uděláme ostrým úzkým nožem otvor, naplníme chili omáčkou a na polovinu rozříznutou klobásou. Vše okořeníme kořením chilli papričky.

  2. Každé prso zabalíme do 3 plátků česnekového boku (viz foto) a zajistíme párátkem.

  3. Do zapékací nádoby dáme na oleji orestovat na kousíčky nakrájený zbytek česnekového boku, vložíme připravené závitky, osmahneme ze všech stran, podlijeme 1dl drůbežího bujónu a dáme do horkovzdušné trouby na 185°C zapéct na cca 35 minut. Podáváme s různě upraveným bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Vařím,co je zrovna ze surovin po ruce.Jedna „Topačka“mi na SZ napsala,že moc dobře ví,že vařím,manžel spapá a já,že dojídám jen zbytky:-)Kdyby tomu tak bylo-už se neunesu:-)Ale každý jsme nějaký.Pokud někoho receptík zaujme-lze přiravit i v obyč.troubě,jen to chce ji trošku předehřát,chvilku masko nechat pod pokličkou uzrát cca 20minut a dalších 10 minutek nechat na plný výkon na barvičku dobarvit:-)