Kuřecí perkelt I.

51
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehna (horní) s kůží
olej na opečení
100 g másla
2 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
200 ml smetany
sůl
čerstvě mletý pepř
1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky)
2 rajčata
olej na orestování
100 ml zakysané smetany na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Opečeme je v pánvi na oleji prudce z obou stran.


    Zobrazit celý recept

    V hrnci rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme.

  2. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru.

  3. Zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme.

  4. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem.

    Rajčata bez semen a vnitřku zbavené papriky, nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme.

  5. Maso přeléváme omáčkou, pozor – maďarské omáčky nejsou vůbec husté.
    Ozdobíme restovanou zeleninou.

  6. Jako přílohu zvolíme vynikající noky.