Suroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky ( vykostěná stehna )
- 1 skelnice streilovaného kedlubnového zelí
- 1 klobása
- 1 větší cibule
- koření na kuře dle chuti
- špetka kmínu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a okořeníme.
-
Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem.
-
Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté trouby na 220°C. Podle potřeby podléváme a maso přeléváme.
-
Odklopíme a ještě cca 10 minut dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Odkaz na kedlubnové zelí sterilované http://www.toprecepty.cz/recept/36319-sterilovane-…
Pokud nemáme zelí sterilované, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouháme, pokrájíme na kostičky cibuli. Tu orestujeme na oleji či sádle, přidáme kedlubny, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Necháme tak 10 minut podusit a dochutíme octem a cukrem, jako hlávkové zelí.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/