Kuřecí pečené na kedlubnovém zelí

49
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky ( vykostěná stehna )
1 skelnice streilovaného kedlubnového zelí
1 klobása
1 větší cibule
koření na kuře dle chuti
špetka kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a okořeníme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme pokrájenou cibulí a kmínem.

  3. Podlijeme a vložíme přiklopené na půl hodiny do vyhřáté trouby na 220°C. Podle potřeby podléváme a maso přeléváme.

  4. Odklopíme a ještě cca 10 minut dopečeme.

Poznámka od kuchařky

Odkaz na kedlubnové zelí sterilované http://www.toprecepty.cz/recept/36319-sterilovane-…

Pokud nemáme zelí sterilované, není problém nejdřív v pekáčku připravit kedlubnové zelí a pak přidat zbytek. Kedlubny nastrouháme, pokrájíme na kostičky cibuli. Tu orestujeme na oleji či sádle, přidáme kedlubny, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Necháme tak 10 minut podusit a dochutíme octem a cukrem, jako hlávkové zelí.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/