
Suroviny
- Na vývar:
- kuřecí maso nebo kostry
- cibule
- celý pepř
- Na přípravu polévky:
- olej
- cibule
- červená paprika (kalifornská)
- česnek
- sladká paprika
- lžička uzené papriky
- sůl
- pepř
- chilli
- na dochucení dle libosti bujonová kostka
- majoránka
- petrželka na ozdobu
- Zavářka do polévky:
- olej
- hrubá mouka (asi jeden 200 ml hrnek)
- 1-2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko.
-
Na trošce oleje osmažíme za stálého míchání hrubou mouku, po jejím zhnědnutí odstavíme. Do směsi přidáme 1-2 vejce, mícháme. Utvoří se nám hrudky, které si dáme na talíř, případně je ještě můžeme rozdělit na menší kousky.
-
Na trošce oleje si osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a restujeme. Přidáme obrané maso, rozmačkaný česnek, lžíci sladké papriky, lžičku uzené papriky, zalijeme vývarem a provaříme cca 10 minut.
-
Poté vsypeme do polévky zavářku z hrubé mouky, provaříme cca 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, maggi (dle libosti), okořeníme chilli, majoránkou a bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/









