- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- sůl
- pepř
- majoránka
- 50 g slaniny
- 50 g vepřové šunky
- 1 větší stroužek česneku
- 100 ml bílého suchého vína
- 6 rajčat
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Komu nevadí kůže, může ji na mase ponechat. Maso osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso osmahneme. Pak přihodíme slaninu a šunku pokrájené na malé kousky a vše ještě chvíli restujeme.
-
Po chvíli podlijeme vínem a přidáme česnek nasekaný na tenké plátky. Dusíme, dokud se víno nevypaří. Pak přihodíme rajčata nakrájená na menší kostky. (Komu vadí rajčatové slupky, může rajčata oloupat.)
-
Zakryjeme poklicí a dusíme na mírnějším ohni. Je-li třeba, občas trochu podlijeme a dusíme, dokud maso není měkké. Před dokončením přimícháme majoránku.
V hotovém jídle má být jen trochu husté šťávy.
Podáváme nejlépe s opečenými brambory.
Kuchařka: Angel 666