
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí paličky
- 300 g hub ve sladkokyselém nálevu i s náleven
- 1 menší cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- lžička cukru
- 200 ml smetany na vaření
- vývar nebo voda dle potřeby
- lžíce másla
- lžíce oleje
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- koření na kuře
Postup přípravy receptu
-
Na másle s olejem zprudka opečeme okořeněné maso. Přidáme nakrájenou cibuli a po chvíli protlak a houby. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme.
-
Měkké maso vytáhneme, zašleháme smetanu s rozmíchanou moukou a povaříme. Maso vrátíme zpět, dochutíme cukrem a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Kuchařka: mika59









