Suroviny
2 porce
- 4 kuřecí paličky
- 2 brambory
- kunovjanka (jde i moravanka a j)
- Koření:
- grilovací koření
- adžika
- koření adamovo žebro
- sůl
- pepř
- chilli vločky
- mléko
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila.
-
Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne.
-
Na druhý den jsem naložené paličky dala do pekáčku, posypala kořením „čarodějka“(můžete použít i jiné,jaké máte rádi), ještě trochu popepřila a posolila a posypala mírně chilli vločkama. Toto vše jsem dala na jednu stranu pekáčku a na tu druhou jsem dala salát „kunovjanku“ (měla jsem zbytek ve sklenici a potřebovala jí zužitkovat)a na tu zeleninku jsem nakrájela oloupané a na plátky nakrájené brambory.
-
Ty jsem také osolila a opepřila a na vrch jsem nakrájela plátky másla. Toto vše jsem dala do trouby.
-
Když se máslo rozehřálo, tak jsem celou směs podlila trochou mléka, ve kterém byly paličky naložené.
-
Pekla jsem do změknutí brambor a zezlátnutí paliček asi 1 hod. To zase záleží na vaší troubě, jak peče a zkušeností s troubou.
-
Já mám plynovou a pekla jsem mírně na 200. A je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem v lednici zbytek salátu „kunovjanka „a potřeboval a jsem ho sdělat a jelikož jsem právě koupila kuřecí paličky,tak jsem to zkombinovala. Byla to velká mňamka,docela mě překvapilo, jak to je chutné jídlo. Prakticky vše v jednom pekáčku, takže se nenadělá ani moc nádobí.