Kuřecí paella

49
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí špalíčky
2 střední bílé cibule
1 střední červená cibule
hrst zelených fazolek
hrst cukety
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
3 lžíce olivového oleje
3 dcl slepičího bujónu
špetka šafránu
sůl
20 dkg dlouhozrnné rýže

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si velikou, hlubokou pánev s poklicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí špalíčky prudce osmahneme na olivovém oleji. Poté špalíčky dáme stranou a na oleji necháme zesklovatět cibuli a na plátky nakrájený česnek.

  3. Poté přidáme nakrájenou cuketu a fazolky. Restujeme asi 4 minuty a přidáme kuřecí špalíky. Okořeníme špetkou šafránu a zalijeme vývarem.

  4. Jakmile začíná vše vařit přisypeme rýži, přiklopíme a necháme za mírného varu dojít 20 – 25 minut.

Poznámka od kuchařky

Paellu dělám doma docela často, přijde mi to rychlé a můžete kombinovat různé chutě.