
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 1 šalotka
- 1 lžíce koření Marinované kuře
- 2 dl silného kuřecího vývaru
- šťáva z 1 citrónu
- pažitka
- bramborový škrob
- 1 červená kapie
- sůl
- slunečnicový olej
- čerstvě mletý pepř
- 2 balení zeleninových špaget Perfect pasta
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké nugety. Do misky vymačkáme šťávu z jednoho citronu a přidáme lžíci kořenící směsi a dobře promícháme. Vložíme nakrájené maso, promícháme a necháme v chladu naložené jen 30 minut.
-
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku. Přidáme naložené kuřecí nugety a chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo.
-
Přidáme na malé kousky nakrájenou kapii a ještě vše společně velmi rychle orestujeme. Poté podlijeme kuřecím vývarem. Necháme vývar vyvařit asi na polovinu a přidáme v trošce vody rozmíchanou lžičku bramborového škrobu.
-
Vše promícháme a necháme projít krátce varem. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Vhodnou přílohou jsou zeleninové špagety „Perfect pasta“, které připravíme dle návodu na obalu. Podáváme posypané čerstvě nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zkouška novinky (Vitana) a nám chutnalo.
Zeleninové špagety také v premiéře – zatím neutrální postoj 🙂









