Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví

41
- reklama -

Suroviny

400 g kuřecích stehenních řízků
100 g jáhel
560 g mrkve
200 g sterilovaného hrášku
40 g cibule
40 g tvrdého sýra
100 g polotučného jogurtu
40 g zakysané smetany
40 g anglické slaniny
sůl
bílý pepř
sušený zázvor
kari
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na nugety, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním bílého jogurtu, najemno nastrouhaného sýra, špetky kari koření a soli.


    Zobrazit celý recept

  2. Nugety vložíme do pekáče a pečeme při 170°C cca 35 minut (já pekla 50 minut).

  3. Jáhlová kaše: Proprané jáhly uvaříme doměkka a pokud zůstala přebytečná voda, tak zcedíme a přidáme do pánve, ve které jsme předem osmahli slaninu s cibulí. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a vmícháme sterilovaný hrášek.

  4. Dušená mrkev: Očištěnou a nakrájenou nebo jemně nastrouhanou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, případně rozmixujeme na pyré (já nemixovala) a ochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru, případně dosolíme. Těsně před podáním dáme navrch nebo vmícháme zakysanou smetanu.

  5. Pro dietnější formu vynecháme anglickou slaninu (nahradíme ji olejem), zakysanou smetanu a použijeme tvrdý sýr (maximálně do 30% tuku).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. Mírně upraveno.