Suroviny
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 100 g jáhel
- 560 g mrkve
- 200 g sterilovaného hrášku
- 40 g cibule
- 40 g tvrdého sýra
- 100 g polotučného jogurtu
- 40 g zakysané smetany
- 40 g anglické slaniny
- sůl
- bílý pepř
- sušený zázvor
- kari
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na nugety, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním bílého jogurtu, najemno nastrouhaného sýra, špetky kari koření a soli.
-
Nugety vložíme do pekáče a pečeme při 170°C cca 35 minut (já pekla 50 minut).
-
Jáhlová kaše: Proprané jáhly uvaříme doměkka a pokud zůstala přebytečná voda, tak zcedíme a přidáme do pánve, ve které jsme předem osmahli slaninu s cibulí. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a vmícháme sterilovaný hrášek.
-
Dušená mrkev: Očištěnou a nakrájenou nebo jemně nastrouhanou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, případně rozmixujeme na pyré (já nemixovala) a ochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru, případně dosolíme. Těsně před podáním dáme navrch nebo vmícháme zakysanou smetanu.
-
Pro dietnější formu vynecháme anglickou slaninu (nahradíme ji olejem), zakysanou smetanu a použijeme tvrdý sýr (maximálně do 30% tuku).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. Mírně upraveno.