- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 citron
- 4 polévkové lžíce sojové omáčky
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 polévková lžíce koření na kuře nebo grilovací koření
- strouhanka
- 2 vejce
- hladká mouka
- Na dip:
- 1 bílý jogurt
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce Majolky®
- citronová šťáva
- barevný mletý pepř
- sušená petrželka nebo jiná bylinka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Začneme marinádou: do misky si dáme olej, šťávu z jednoho celého citronu, sojovku, zázvor, koření, promícháme a vložíme maso, které jsme pokrájeli na menší kousky (nugety). Necháme odležet v lednici 2 hodinky.
-
Po 2 hodinách maso postupně obalujeme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Smažíme dozlatova nejlépe ve fritovacím hrnci.
-
Dip: smícháme jogurt s utřeným česnekem, petrželkou, pepřem a dochutíme citronovou šťávou a solí.
-
Nugetky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem a dipem.
Kuchařka: Bohunka.T